چالش های حکمرانی داده در کشورهای در حال توسعه
کد مقاله : 1021-DATAGOV202-FULL (R1)
نویسندگان
محسن نگارنده *1، طه بیت سیاح2، زعیمه نعمت الهی3
1دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی استراتژیک، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
2دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی_کارآفرینی. دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران .
3استادیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
چکیده مقاله
هدف: حکمرانی داده به عنوان یکی از اجزای کلیدی تحول دیجیتال در کشورها است که نقش مهمی در بهبود اقتصاد و رفاه عمومی دارد که با این حال، کشورهای در حال توسعه با چالش‌های متعددی در زمینه حکمرانی داده‌ها مواجه هستند که می‌تواند پیشرفت آن‌ها را محدود کند و این پژوهش به بررسی چالش‌های حکمرانی داده در این کشورها پرداخته و آن‌ها را در چندین دسته کلیدی تقسیم‌بندی می‌کند.
روش: این پژوهش، با مرور ادبیات حال حاضر حوزه تحقیق کار خود را شروع کرد و سپس به دسته‌بندی عوامل مد نظر رسید و در نهایت با تحلیل دقیق متون ادبیات، موارد نهایی ارائه شد.
یافته ها: زیرساخت‌های فناوری ضعیف از جمله دسترسی محدود به اینترنت و منابع انسانی است ، و نبود سیاست‌ها و چارچوب‌های قانونی جامع منجر به مشکلاتی نظیر حفاظت ناکافی از داده‌ها و ضعف در اجرای قوانین می‌شود. و امنیت سایبری ناکافی تهدیدی برای حکمرانی داده به شمار می‌آید. یکی از چالش‌های اصلی در این کشورها سطح پایین آگاهی و سواد دیجیتال است ، و فقدان همکاری‌های بین‌المللی و نبود تبادل دانش با کشورهای توسعه‌یافته، مانع از بهره‌برداری از تجربیات موفق جهانی در زمینه حکمرانی داده می‌شود. چالش‌های مربوط به حفاظت از حریم خصوصی نیازمند چارچوب‌های قانونی و نظارتی جامع‌تری است.
نتیجه‌گیری: برای مقابله با این چالش‌ها، کشور‌های در حال توسعه نیازمند توسعه زیرساخت‌های فناوری، بهبود قوانین و مقررات، تقویت امنیت سایبری و ایجاد همکاری‌های بین‌المللی هستند. بدون رفع این چالش‌ها، کشورهای در حال توسعه قادر به بهره‌مندی کامل از فرصت‌های حکمرانی داده نخواهند بود.
کلیدواژه ها
حکمرانی داده، کشورهای در حال توسعه، امنیت سایبری، زیرساخت‌های فناوری، حفاظت از حریم خصوصی، چارچوب قانونی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر