حکمرانی داده به مجموعه‌ای از فرآیندها، سیاست‌ها، استانداردها و قوانین اطلاق می‌شود که برای مدیریت و کنترل داده‌ها در یک سازمان به‌کار می‌روند. این مفهوم به‌ویژه در عصر دیجیتال و با توجه به حجم بالای داده‌های تولید شده توسط سازمان‌ها اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. حکمرانی داده به سازمان‌ها کمک می‌کند تا داده‌های خود را به‌طور موثری مدیریت کنند، از کیفیت و امنیت داده‌ها اطمینان حاصل کنند و از داده‌ها به‌طور بهینه برای تصمیم‌گیری استفاده کنند.
حکمرانی داده یک حوزه بین‌رشته‌ای است که شامل مفاهیمی از علوم رایانه، مدیریت اطلاعات، حقوق، سیاست‌های عمومی و مهندسی است. این حوزه به مطالعه و بررسی روش‌های بهینه برای جمع‌آوری، ذخیره‌سازی، تحلیل و استفاده از داده‌ها در سازمان‌ها می‌پردازد. همچنین، این رشته به مسائل مرتبط با حریم خصوصی، امنیت داده‌ها، شفافیت و پاسخگویی در استفاده از داده‌ها می‌پردازد.

اولین کنفرانس حکمرانی داده که توسط دپارتمان الگوریتم‌ها و محاسبات دانشگاه تهران برگزار می‌شود، اهداف مختلفی را دنبال می‌کند:

1. آگاهی‌بخشی و آموزش: افزایش آگاهی در مورد اهمیت حکمرانی داده و ارائه آموزش‌های مرتبط با بهترین شیوه‌های مدیریت داده‌ها.
  2. ارتقاء همکاری‌ها: فراهم کردن بستری برای تعامل و همکاری میان دانشگاهیان، متخصصان صنعت و سیاست‌گذاران برای تبادل دانش و تجربه.
  3. ارائه آخرین تحقیقات: ارائه و بررسی آخرین تحقیقات و مطالعات انجام شده در حوزه حکمرانی داده و کاربردهای آن در صنایع مختلف.
  4. ایجاد شبکه ارتباطی: ایجاد شبکه‌ای از متخصصان و پژوهشگران که می‌توانند در آینده با یکدیگر همکاری کنند و به توسعه این حوزه کمک کنند.
  5. توسعه سیاست‌ها و قوانین: بررسی و تدوین پیشنهادهایی برای سیاست‌ها و قوانین موثر در زمینه حکمرانی داده که می‌تواند به بهبود مدیریت داده‌ها در سطح ملی کمک کند.

برگزاری این کنفرانس فرصتی مناسب برای تبادل ایده‌ها و تجربیات، بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارهای نوآورانه در زمینه حکمرانی داده است. با توجه به رشد سریع داده‌ها و اهمیت مدیریت موثر آنها، این کنفرانس می‌تواند تاثیرات مثبتی بر بهبود فرآیندهای مدیریتی و تصمیم‌گیری در سازمان‌ها داشته باشد.